Supporting the Players, Building the Game

News Update

 

View All News

 • PFA MALAYSIA BENTUK JAWATANKUASA BAGI SESI 2017 – 2019
 • pfam-14908
  PFA MALAYSIA BENTUK JAWATANKUASA BAGI SESI 2017 – 2019

  PFA Malaysia membentuk barisan kepimpinan baharu bagi sesi 2017-2019 dengan Rezal Zambery Yahya dipilih sebagai presiden pada Mesyuarat Agung Dua Tahunan kali ke-2 pada 25 November lalu di Olympic Sports Hotel, Kuala Lumpur.

  Menurut Rezal Zambery Yahya pemilihan beliau selaku Presiden yang baharu, beliau telah melahirkan rasa terima kasih atas kepercayaan yang diberikan untuk menerajui kempimpinan PFA Malaysia yang beliau sifatkan sebagai sebuah organisasi yang kukuh.

  “PFA Malaysia berjaya membentuk dan melantik ahli jawatankuasa bagi sesi 2017-2019 untuk meneruskan legasi PFAM yang sebelum ini kukuh dan kuat bagi melaksanakan amanah sebagaimana legasi yang ditinggalkan oleh jawatankuasa sebelum ini.” jelas beliau selepas mesyuarat exco pertama PFAM di Alor Setar pada Sabtu.

  Menurutnya, antara muka baharu yang dipilih sebagai exco adalah Mohd Razman Roslan dan Badrol Bakhtiar serta exco PFAM bagi sesi 2015-2017, Rudie Ramli kini dipilih sebagai Bendahari persatuan.

  “Ucapan terima kasih kepada ahli jawatankuasa terdahulu seperti Amirizdwan Taj Tajudin dan Khairul Fahmi Che Mat yang memberikan komitmen yang tidak berbelah bagi demi membela nasib pemain bola sepak di negara kita. Terima kasih atas khidmat yang telah diberikan.”

  SENARAI AHLI JAWATANKUASA PERSATUAN PEMAIN BOLA SEPAK PROFESIONAL MALAYSIA SESI 2017-2019

  PRESIDEN
  Rezal Zambery Yahya

  TIMBALAN PRESIDEN
  Hairuddin Omar

  SETIAUSAHA
  Ahmad Fauzi Saari

  BENDAHARI
  Rudie Ramli

  AHLI JAWATANKUASA
  Mohd Fairuz Abdul Aziz
  Shahrom Kalam
  Mohd Razman Roslan
  Baddrol Bakhtiar

Building the Game