Kenyataan PFAM Berhubung Pembayaran Tunggakan Gaji Pemain

Persatuan Pemain-Pemain Bolasepak Profesional Malaysia (PFAM) dengan rasa sukacita ingin memaklumkan bahawa lima bekas pemain pasukan Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA) telah menerima bayaran awal nilai tunggakan gaji daripada pihak KAFA. Kelima-lima pemain telah mengesahkan bahawa mereka telah menerima bayaran awal pada hari Selasa bertarikh 15 Mac 2016.

Bagi makluman semua, KAFA telah menghantar cadangan pembayaran tunggakan kepada PFAM dan menerusi perbincangan semua pihak yang terlibat, kesemuanya telah bersetuju dengan kaedah pembayaran yang telah dicadangkan oleh KAFA. PFAM berharap agar persetujuan tersebut dipatuhi dan dipenuhi oleh KAFA sehingga selesai pembayaran semua nilai tunggakan.

PFAM dengan rasa hormatnya, ingin mengucapkan terima kasih atas tindakan yang dibuat oleh KAFA untuk menyelesaikan tunggakan ini. PFAM mendoakan selamat maju jaya buat KAFA pada saingan musim ini.

Selain itu, PFAM turut mengharapkan tindakan positif dan profesionalisme yang sama daripada pihak Persatuan Bolasepak Angkatan Tentera (PBAT) dan juga menggesa FAM mempercepatkan proses rayuan Felda United bagi menyelesaikan isu tunggakan bayaran pemain.

Terima kasih.

 

Izham Ismail
Ketua Pegawai Eksekutif
PFA Malaysia

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp