MAJLIS MENANDATANGANI MEMORANDUM PERSEFAHAMAN (MoU) DI ANTARA PFA MALAYSIA BERSAMA ARA DAMANSARA MEDICAL CENTRE

Satu Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Persatuan Pemain-Pemain Bolasepak Profesional Malaysia (PFAM) dan Ara Damansara Medical Centre (ADMC) telah diadakan di Ara Damansara Medical Centre, Selangor pada 7 April 2023.

Memorandum persefahaman ini merupakan inisiatif PFAM dalam membantu para pemain bola sepak profesional untuk mendapatkan rawatan kecederaan sukan yang betul dan selamat melalui rawatan rehabilitasi.


Objektif kerjasama ini ialah untuk mewujudkan program perubatan dan pemulihan sukan yang komprehensif yang memenuhi keperluan unik pemain bola sepak Malaysia, dengan tumpuan pada pencegahan kecederaan, prestasi optimum, dan kesihatan dan kesejahteraan keseluruhan. Kerjasama ini bertujuan untuk menyediakan ahli PFAM akses kepada penjagaan perubatan bertaraf dunia, teknologi termaju, dan latihan dan sokongan khusus, sambil meningkatkan kesedaran tentang kepentingan perubatan sukan dan pemulihan untuk atlet di Malaysia.

Selain itu, kerjasama itu bertujuan untuk membangunkan inisiatif dan dasar bersama yang berkaitan dengan perubatan dan pemulihan sukan, menggalakkan penyelidikan dan inovasi dalam bidang ini, dan meningkatkan kesihatan mental dan kesejahteraan pemain bola sepak, terutamanya untuk pemain muda dan wanita.

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp