UNDIAN PEMAIN TERBAIK LIGA SUPER PFA MALAYSIA EDISI FEBRUARI/MAC 2023

1 – Ramadhan Hamid (PDRM FC)

Persembahan Ramadhan di pintu gol nyata menjadi penyebab mengapa PDRM berjaya memberikan saingan kepada pasukan-pasukan lain dalam Liga Super.

Mencatatkan ‘clean sheet’ ketika bertemu Perak dan Kedah, jelas sekali pemain ini adalah bintang terbaik PDRM pada bulan ini.

2 – Fernando Forestieri (Johor Darul Ta’zim)

Enam gol dan empat bantuan jaringan dalam enam aksi Liga Super sudah cukup membuktikan bahawa pemain import Johor Darul Ta’zim (JDT) ini berada pada prestasi terbaiknya.

Malah, Forestieri turut meledak dalam setiap empat perlawanan terakhir JDT dalam saingan liga, sekali gus membantu skuad itu memimpin liga dengan rekod kemenangan bersih.

3 – Park Tae Soo (Sabah FC)

Tae Soo terus menjadi antara tonggak penting Sabah musim ini dengan dia sudah meledak empat gol buat skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee.

Bukan sahaja berjaya menyumbang jaringan penting buat Sabah, pemain Korea Selatan itu turut memainkan peranan dengan baik dalam menggerakkan jentera serangan dan membantu bahagian pertahanan.

4 – Faisal Halim (Selangor FC)

Kepantasan Faisal beraksi untuk Selangor nyata menjadi bahaya buat pasukan lawan dan ini terbukti menerusi persembahan beliau pada bulan ini.

3 bantuan gol dan 1 jaringan dihasilkan membuatkan pemain ini nyata bahaya untuk mana-mana pihak lawan.

5 – Arif Aiman Hanapi (Johor Darul Ta’zim)

Arif Aiman berjaya mengekalkan momentum prestasinya dan turut mempamerkan persembahan cemerlang bersama JDT dalam enam perlawanana awal musim ini.

Berjaya meledak empat gol dan melakukan tiga bantuan jaringan meletakkan penyerang berusia 20 tahun itu sebagai pemain tempatan paling menyerlah dalam liga setakat ini.

 

Undian pemain terbaik bulanan bagi edisi Februari/Mac 2023 berakhir pada 18 April jam 11.59 Malam. Terima kasih di atas sokongan anda.

 

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp