HARIMAU BELANG MENJUARAI PFAM RYDER CUP 2023

Pada 19 Disember 2023, PFA Malaysia telah menganjurkan kejohanan PFAM Ryder Cup 2023 untuk edisi yang ketiga di Amverton Cove Golf & Island Resort, Pulau Carey dan telah menghimpunkan seramai 90 orang peserta keseluruhan daripada kategori pemain bola sepak profesional dan kategori terbuka.

Juara PFAM Ryder Cup 2023 – Harimau Belang

Untuk tahun 2023, Harimau Belang telah berjaya mengekalkan kejuaraan kejohanan ini mengatasi Harimau Bintang dengan perbezaan 8 dan 7.

Naib Juara PFAM Ryder Cup 2023 – Harimau Belang


Juara Kategori Pemain PFAM Ryder Cup 2023 – Farizal Marlias

Untuk kategori pemain, Farizal Marlias daripada Harimau Bintang telah menjuarai untuk kategori pemain dengan mengatasi juara sebelum ini Zamir Selamat daripada Harimau Belang yang berada di tempat kedua dan tempat ketiga disandang oleh Shahrom Kalam daripada Harimau Belang.

 


Pemenang Kategori “Longest Drive” PFAM Ryder Cup 2023 – Farizal Marlias

Untuk kategori “Longest Drive”, Farizal Marlias telah berjaya merangkul kategori ini dengan jarak sebanyak 235.10m sekaligus membawa pulang hadiah sebanyak RM500, trofi kejohanan, satu Stealth 2 Plus Driver bernilai RM3,190 tajaan daripada MST Golf, baucar daripada Buggymates serta air minuman protein daripada OPI Drinks.

 

Pemenang Kategori “Nearest To Pin” PFAM Ryder Cup 2023 – Azmi Mahmud

Untuk kategori “Nearest To Pin” pula disandang oleh Azmi Mahmud dengan keputusan sebanyak 2 kaki 8 inchi sekaligus membawa pulang wang tunai sebanyak RM500, Trofi kejohanan, satu Milled Grind 4 Wedge bernilai sebanyak RM950 tajaan daripada MST Golf, baucar daripada Buggymates serta air minuman protein tajaan OPI Drinks.

 

Penyandang “Rising Star” PFAM Ryder Cup 2023 – Zaquan Adha

Manakala untuk kategori “Rising Star” telah disandang oleh Zaquan Adha yang merupakan pemenang untuk kategori ini dalam kejohanan PFAM Ryder Cup sebelum ini.

Berikut merupakan keputusan penuh untuk kategori individu terbuka untuk kejohanan PFAM Ryder Cup 2023

🏆 Kategori terbuka Medal A
🥇Hadi Mohamed Rahaziah
🥈Dr. Zailani
🥉Azmi Mahmud

🏆 Kategori terbuka Medal B
🥇Mihamad Hamdan Mohamad Arifin
🥈Kasarudin
🥉Mohd Zary Affendi

Pihak PFAM juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada para penaja seperti Oroku Edge, Rotorniaga, MST Golf, Buggymates dan juga OPI Drinks kerana sudi menaja untuk menjayakan kejohanan PFAM Ryder Cup 2023 kalini.

Semoga kita berjumpa lagi untuk kejohanan golf PFAM Ryder Cup pada edisi tahun hadapan.

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp